V-számla Online számlázó

Átalányadó nyilvántartás

Az Átalányadó nyilvántartás összegezi az adott hónapban kifizetett számlákat (figyeli az adott havi és a korábbi havi rész kiegyenlítéseket). Megjeleníti a kiegyenlített számlák főbb adatait, illetve a kiegyenlítés dátumát, a kiegyenlítés összegét. A számlázóprogram bevétele alapján számol egy tervezett átalányadót. Itt lehetőség van rögzíteni olyan bevételeket is amelyek nem a számlázó programban keletkeztek (nyugtatömbök, pénztárgép, egyéb bevételek). Az átalányadó számolásnál ezt is felhasználja a rendszer.

V-számla Átalányadó modul

Amennyiben az adott évre még nem volt beállítva átalányadó, akkor csak a beállító panel jelenik meg. Adja meg az Átalányadó kezdeti hónapját az adott évben (Amennyiben nem januári hónapot ad meg abban az esetben a KATA kimutatásban addig a hónapig fogja mutatni a KATA bevételi adatokat, Év közbeni áttérés esetén), illetve a költséghányadot. Adja meg, hogy fő vagy mellékállású, illetve szakképzetséget igényel-e a tevékenysége. Végezetül kattintson a Beállítások mentése gombra.

V-számla Átalányadó beállítás

Ekkor megjelenik a kimutatás. Amennyiben szeretne változtatni a beállításokon, kattintson a beállítások megjelenítése gombra. Abban az esetben, ha évközben változik a fő vagy mellékállás, vagy bármelyik paramétere az adózásnak kattintson a részletes beállítás gombra. Itt havonta meg tudja adni részletesen a beállításokat (változtassa meg azokat, amik változtak). Mentéshez kattintson a Beállítások mentése gombra. A kimutatás ilyenkor újra számítódik.

V-számla Átalányadó részletes beállítás

A kimutatásban lehetőség van megadni egyéb bevételeket. Jellemzően olyanokat, amik nem a számlázó programból származnak. Ilyen lehet nyugtatömbök bevétele esetleg pénztárgépből származó bevétel. A bevétel rögzítéséhez kattintson bele a táblázatban az adott havi mezőbe. Ekkor szerkeszthetővé válik. Írja be az összeget, majd kattintson egy másik mezőre. Ebben az esetben a kimutatás újra számítódik. 

A táblázat alatt megjelennek az adott időszak hónapjai. Részletes számlalistához kattintson az adott hónapra. A listában megjelenik minden olyan számla, ami az adott hónapban került kiegyenlítésre (részben vagy teljesen). Amennyiben a számla egy része korábban kiegyenlítésre került az az összeg nem számítódik bele az adott havi bevételbe.

V-számla Átalányadó számlalista

Az átalányadó modul egy segédlet, ami segíti a bevételek kimutatását, illetve a fizetendő adó meghatározását. A modul a könyvelő munkáját segíti. Nem helyettesíti a könyvelőt. A kezdeti beállításokkal kapcsolatban mindenképpen egyeztessen könyvelőjével. A rosszul beállított költséghányad, illetve kedvezmények többlet adófizetést vonhatnak maguk után.

Átalányadó kezeléséhez szükséges jogosultság: Számlalista

REGISZTRÁCIÓ

FONTOS INFORMÁCIÓ

Kérjük vegye figyelembe, hogy a Cég nevét, címét és az adószámát pontosan adja meg. Később ezeket az adatokat nem fogja tudni megváltoztatni.

A regisztrációs form kitöltése után, egy díjbekérő kerül kiállításra, és a regisztrációnál megadott e-mail címre kerül elküldésre.

A díjbekérő kiegyenlítése után aktiváljuk a hozzáférését a rendszerhez.

A közleményben kérjük adja meg a díjbekérő sorszámát.

Elérhetőségek

PROWEBSTORE Kft.

(H-P: 9-15h) +36 70 941 - 2659

info@v-szamla.hu

1174. Budapest, Csermely Károly utca 33/3.

https://v-szamla.hu/

Adatkezelési-tájékoztató (GDPR)
Általános Szerződési Feltételek

Vedd fel velünk a kapcsolatot