V-számla Online számlázó

Számla adatszolgáltatás

2018. július 1-jétől kötelező adatszolgáltatás a NAV felé.

2018. július 1-jétől kötelező adatot szolgáltatni a legalább 100 ezer forint áthárított áfát tartalmazó, belföldi adóalanyok közötti ügyletekről kiállított számlákról.
A program automatikusan elkészíti és elküldi az adatszolgáltatást a NAV felé. Az adatfeldolgozás eredményét a számla adatszolgáltatás menüpontban lehet és kell ellenőrizni. Itt visszanézhető, hogy az adott számla adatszolgáltatás milyen állapotban van.

V-számla NAV adatszolgáltatás

Lehetséges állapotok:

  • PROCESSING: feldolgozás alatt, ebben az esetben az állapot lekérhető az állapot lekérése gombra kattintással.
  • ABORTED: hibás adatszolgáltatás, ebben az esetben az adatszolgáltatás újra beküldhető az ismételt beküldés gombra kattintás után, vagy amennyiben az sem sikerül az adatszolgáltatás elvégezhető kézzel is a NAV oldalán keresztül. Ekkor a kézi adatszolgáltatás gombra kell kattintani. A rendszer ettől kezdve azt az adatszolgáltatást már nem küldi be a NAV felé.
  • DONE: (Pipa) sikeres adatszolgáltatás. Amennyiben hiba is található az adatszolgáltatásban de az csak figyelmeztetés akkor a pipa mellet megjelenik a hiba amit a NAV visszajelez.
  • ERROR: hiba az adatszolgáltatás beküldésében. Legjellemzőbben rosszul vannak megadva a NAV bejelentkezési adatok, vagy a szolgáltatás nem elérhető. A hibaüzenetnél az esemény megjelenítésre kerül. A hiba javítása után az ismételt beküldésre kattintva megismételhető az adatszolgáltatás.

Az adatszolgáltatáshoz regisztráció szükséges a NAV onlineszámla rendszerébe. A regisztráció során létre kell hozni egy technikai felhasználót. A technikai felhasználó adatait kell megadni a beállítások menüpont adatszolgáltatás részében. 

A rendszer lehetőséget ad az adatszolgáltatásban érintett számlák körének beállítására. 

  • Csak a jogszabályok által előír számlák kerülnek beküldésre (belföldi adóalanyok közötti minimum 100.000 Ft. meghaladó ÁFA tartalmú számlák)
  • Minden számla beküldése

Beállítható az adattartalom is.

  • Csak a jogszabályban előírt minimális adattartalom.
  • Teljes adattartalom (lábléc szövegek, vevő bankszámla számok, stb.)

Amennyiben egy adatszolgáltatás hibára fut (ERROR) akkor az alábbi lehetőségei vannak az adatszolgáltatás javítására:

  • Vegye fel velünk a kapcsolatot, és amennyiben a hiba megengedi kijavítjuk a hibásan rögzített mező adatát. Ezt követően az ismételt beküldés gombra kattintva megismételhető az adatszolgáltatás.
  •  Rögzítse az adatszolgáltatást kézzel a NAV onlineszámla rendszerben és a számlázó programban válassza a Kézi adatszolgáltatás lehetőséget.

Amennyiben függőben marad valamelyik adatszolgáltatás, a rendszer naponta kétszer e-mail figyelmeztetést küld a rendszerben megadott e-mail címre (beállítások menüpontban lehet megadni).

Számla adatszolgáltatás kezeléséhez szükséges jogosultság: Számlalista

REGISZTRÁCIÓ

FONTOS INFORMÁCIÓ

Kérjük vegye figyelembe, hogy a Cég nevét, címét és az adószámát pontosan adja meg. Később ezeket az adatokat nem fogja tudni megváltoztatni.

A regisztrációs form kitöltése után, egy díjbekérő kerül kiállításra, és a regisztrációnál megadott e-mail címre kerül elküldésre.

A díjbekérő kiegyenlítése után aktiváljuk a hozzáférését a rendszerhez.

A közleményben kérjük adja meg a díjbekérő sorszámát.

Elérhetőségek

PROWEBSTORE Kft.

(H-P: 9-15h) +36 70 941 - 2659

info@v-szamla.hu

1174. Budapest, Csermely Károly utca 33/3.

https://v-szamla.hu/

Adatkezelési-tájékoztató (GDPR)
Általános Szerződési Feltételek

Vedd fel velünk a kapcsolatot