V-számla Online számlázó

Hírek

15
ápr
2019

Fontos változások a számlázó programban.

A NAV kötelezi a számla adatszolgáltatásnál a 1.0 helyett az 1.1-es adatszolgáltatási sémának megfelelő adatszolgáltatást, valamint megköveteli a TLS 1.2 titkosítás alkalmazását. Ez azt jelenti, hogy az 1.1-es verziónál kisebb adatszolgáltatásokat 2019. április 29.-e után nem fogadja be.

A tegnapi napon a NAV a teszt rendszerét átállította az új beküldési módra. Így a sikeres teszteket követően átállítottuk a számlázó programot az új beküldési módra.

A számlázó 1.1-es sémára való átállással az alábbi változások kerültek a rendszerbe:

  • Kivezetésre került a 15%-os ÁFA kulcs.
  • Kötelező megadni a mennyiségi egységeket a NAV által megadott paramétereknek megfelelően. Ez azt jelenti, hogy ha a számlán a darabot németül szerepeltettük az a programnak vissza kell tudni fordítani a NAV által megadott névre. Ez a változás érinti az új számlák kiállítását, a számlák importálását, illetve az ütemezett feladatokat. Bővebben lejjebb részletezzük a változásokat.

A mennyiségi egység kezelés változásának következtében változott a számla kiállítás: 

  • Mostantól nem lehet szabadon megadni számla kiállításkor a mennyiségi egységet. Azt egy listából lehet kiválasztani. Amennyiben olyan mennyiségi egységet szeretnénk használni, ami nincsen benne a listában, azt fel tudjuk vinni a Beállítások / Mennyiségi egységek szerkesztése menüpontban.
  • Mennyiségi egységek szerkesztése menüpontban meg kell adnunk a használni kívánt mennyiségi egységet, illetve az annak megfelelő előre definiált típust. Abban az esetben, ha a felvinni kívánt mennyiségi egység egyik típusra sem alkalmazható, akkor Saját típust kell választani. Az átállással egyidejűleg a korábban használt mennyiségi egységeket a rendszer felvette automatikusan Saját típusnak. Kérünk mindenkit, hogy tekintse át ezt a listát és korrigálja a mennyiségi egységek típusait (pl.: ha valaki használta korábban a Piece megnevezést, akkor azt a rendszer felvette Saját típusként. Kattintson rá a sorvégi ceruza jelre és válassza a Saját helyett a Darab típust. Lemezke ikonra kattintva véglegesítse a változást.).
  • Mennyiségi egységet nem lehet törölni, vagy átnevezni a programban ameddig használatban van ütemezett számla vagy díjbekérő küldési feladatban, illetve termék törzsben. 
  • Termék / Szolgáltatás importálásnál ellenőrzés került a mennyiségi egység érvényességére. Csak abban az esetben kerül mentésre az importálni kívánt tétel, ha létezik a rendszerben a megadott mennyiségi egység.
  • Számlaimportálás változott. Ellenőrzés került a mennyiségi egységre. Amennyiben nem létezik a rendszerben az importálandó tételnél megadott mennyiségi egység a rendszer hibaüzenetet ad és nem állítja ki a számlát.

Bővült az ütemezett számla / díjbekérő küldés. Mostantól az ütemezett számla / díjbekérő küldésnél lehetőség van kedvezmény megadására. A kedvezményt tételenként adhatjuk meg százalékosan. Amennyiben egy feladat kedvezményt tartalmaz, a bal oldali listában megjelenik egy pipa a kedvezmény oszlopban.

A rendszerbe több új ellenőrzési pont is belekerült, mely megkönnyíti a számlák helyes kiállítását (tartalmi, logikai ellenőrzések). 

15
ápr
2019
Fontos változások a számlázó programban. A NAV kötelezi a számla adatszolgáltatásnál a 1.0 helyett az 1.1-es adatszolgálta...
28
okt
2018
Levélsablon változás: A programba belekerül a számla levél testre szabási lehetősége. Lehetőségünk van megváltoztatni a sz...
20
jún
2018
NAV online számla adatszolgáltatás modul: Felkerült az oldalra a NAV online számla regisztrációs útmutató. A beállít&aacut...
31
máj
2018
Számla adatszolgáltatás modul: Kibővült a NAV számla adatszolgáltatás funkció új lehetőségekkel. A számla adatszolg&aacu...
10
máj
2018
Fontos változások az ügyféltörzsben!!! Az ügyféltörzsbe belekerült az ügyfél címénél az ország mező. Va...

REGISZTRÁCIÓ

FONTOS INFORMÁCIÓ

Kérjük vegye figyelembe, hogy a Cég nevét, címét és az adószámát pontosan adja meg. Később ezeket az adatokat nem fogja tudni megváltoztatni.

A regisztrációs form kitöltése után, egy díjbekérő kerül kiállításra, és a regisztrációnál megadott e-mail címre kerül elküldésre.

A díjbekérő kiegyenlítése után aktiváljuk a hozzáférését a rendszerhez.

A közleményben kérjük adja meg a díjbekérő sorszámát.

Elérhetőségek

PROWEBSTORE Kft.

+36 70 941 - 2659

info@v-szamla.hu

1174. Budapest, Csermely Károly utca 33/3.

https://v-szamla.hu/

Vedd fel velünk a kapcsolatot