V-számla Online számlázó

Hírek

11
jan
2021

Fontos Változások!!! Mindenképpen olvassa el!!!

2021-01-04-től minden számlát (nem csak az adóalanyoknak, hanem a magánszemélyeknek kiállított) adat szolgáltatni kell a NAV rendszerében. Az adatszolgáltatást a program a háttérben elvégzi. Az adatszolgáltatás eredményét minden esetben ellenőrizni kell. Az az adatszolgáltatás tekinthető sikeresnek ahol a program visszakérdezi az eredményt, és az eredmény nem tartalmaz hibát. A program a háttérben 15 percenként megpróbálja lekérdezni az adatszolgáltatás állapotát (ez kézzel is elvégezhető a Számla keresés / Számla adatszolgáltatás menüpontban).

A program mostantól nem enged új számlát kiállítani, ha az adatszolgáltatásos beállító mezők bármelyike nincsen kitöltve (Beállítások / Alap beállítások NAV adatszolgáltatás blokk).

Fontos változás, hogy változott több ÁFA kulcs is. Mostantól nem elegendő csak azt beküldeni, hogy egy számla közösségi, vagy különbözet szerinti adózású, esetleg export, részletezni kell a mentesség okát. Ezzel több új áfakulcs is bekerült a rendszerbe. Számla kiállításakor a jobb felső sarokban lévő segédlet segít az eligazításban.

A számlát kiállító felhasználó cégnek tisztában kell lennie, hogy számlázása során pontosan milyen okból használ 0%-os vagy adómentes jelölést, mivel ezek jelölését a NAV a 3.0-ás adatszolgáltatásban kötelezőek. Ügyfélszolgálatunk szívesen segít a beállításokban, de nem tud a cégeknek adótanácsadást nyújtani. Amennyiben bizonytalan, konzultáljon könyvelőjével!

Másik fontos változás, hogy a 3.0-ás adatszolgáltatással a kiállított számla végösszege nem lehet negatív (kivétel a stornó számla), pl.: még akkor sem, ha egy ügylet, végszámlája kisebb lenne, mint az előre felszámolt előleg.

Fontos változás, ha egy számlát kiállítunk, majd rögtön le is rontjuk, mielőtt még megjelenne a kis pipa ikon a NAV nem fogja elfogadni a stornó számla adatszolgáltatását. Ilyen esetben meg kell ismételni az adatszolgáltatást a Számla keresés / Számla adatszolgáltatás menüpontban.

Jelenleg a NAV 2021-03-31.-ig nem büntet az újonnan az adatszolgáltatásba került számlák esetleges hiányos vagy hibás beküldése (magánszemélyeknek kiállított) miatt (De rendelkezni kell onlineszámla regisztrációval az első magánszemélynek kiállított számla készítésekor).

A program 2021-01-04 és 2021-01-11 között a magánszemélyeknek kiállított számlákat automatikusan nem jelentette le a NAV felé (mivel a 2.0-ás adatszolgáltatásban az ügyfél minden adatát jelenteni kellet). Amennyiben valaki szeretné visszamenőlegesen beküldeni az érintett időszakban kiállított számlákat. Kattintson a Számla keresés menüpontban a számla sorában megjelenő felhőcske ikonra. Majd ha megjelölte mindet, akkor a Számla adatszolgáltatás menüpontban kattintson valamelyik sorban az ismételt beküldésre. Ez mindent be fogja küldeni egyszerre az új 3.0-ás adatszolgáltatással. 

Fontos változás 2021-01-04 után kiállított számlák esetén, ha a rendszerben van 5 napnál régebbi folyamatban lévő (beküldésre kötelezett, de nem beküldött. pl.: jellemzően jogosultság hiba, vagy hibásan megadott regisztrációs adatok miatt), vagy elutasított adatszolgáltatás a rendszer nem enged új számlát kiállítani, amig az adatszolgáltatás nincsen megismételve vagy az elutasított adatszolgáltatásnál a kézi adatszolgáltatással nyugtázva, hogy nem kell, vagy nem lehet a számlát adat szolgáltatni. 

Videós segédlet elérhető az oktató videók között (https://v-szamla.hu/oldal/oktato-videok).

Új áfakulcsok:

Kulcs Áfa tv. hivatkozás Magyarázat, használati példa
KBAET 89. § A Közösség másik tagállamában regisztrált adóalany számára történt termékértékesítés, amennyiben a termék az adott tagállamba került elszállításra. Az új közlekedési eszköz értékesítése a KBAUK esethez tartozik.
A vevő közösségi adószámát a számlán kötelező feltüntetni.
ATK 2-3. § Kizárólag tárgyi hatályon kívüli ügyletről nem kell számlát kiállítani, de egy számla tartalmazhat tárgyi hatályon kívüli tételt is. Ide tartozik például a kártérítés, a közhatalmi tevékenység, ,a közcélú adomány stb.
EUFAD37 37. § (1) Adóalany számára nyújtott szolgáltatás, aminek a teljesítési helyét a vevő gazdasági célú letelepedése (vagy lakóhelye, szokásos tartózkodási helye) határozza meg az Áfa tv. 37. § (1) bekezdése alapján és az másik tagállamban található. A számlán kötelező szerepeltetni a vevő közösségi adószámát. Ezen szolgáltatásokat az összesítő nyilatkozaton is szerepeltetni kell.
EUFADE   Másik tagállamban teljesített fordítottan adózó ügylet, amelynek teljesítési helyének megállapítása nem az EUFAD37 esete alapján történik. Ehhez az esethez tartozó ügyleteknél a magyar adózónak nincs bejelentkezési kötelezettsége a teljesítés helye szerinti tagállamban. Ilyen eset például a fel- vagy összeszerelés tárgyául szolgáló termék másik tagállami értékesítése.
EUE   Az EU másik tagállamában teljesített olyan ügylet, ami után nem a másik tagállami terméket beszerzőt, szolgáltatás igénybevevőt terheli az adófizetési kötelezettség (nem tartozik az EUFAD37 és EUFADE esetei közé).
HO   Olyan ügylet, aminek az Áfa tv. szerinti teljesítési helye EU-n kívül van. Például harmadik országban teljesített szolgáltatás, harmadik országban fekvő ingatlanhoz kapcsolódó szolgáltatás.
REF_VAT 11. §, 14. § Olyan, az adóalanytól eltérő személy részére végzett szolgáltatás vagy termék átadás, amit az Áfa tv. ellenérték fejében végzettnek minősít, és ezért ahhoz kapcsolódóan az adóalanynak adófizetési kötelezettsége van. Ilyen például az, ha az adóalany az ellenérték fejében igénybevehető szállodai szolgáltatását ingyenes biztosítja az ügyvezető és családja számára addig, amíg ők a saját lakásukban felújítást végeztetnek.
NONREF_VAT 11. §, 14. § Az ide tartozó eset annyiban tér el az előzőtől, hogy a termékben, szolgáltatásban ingyenesen részesülő az adóalannyal kötött szerződésében, megállapodásában (ami lehet szóbeli is), vállalja, hogy megtéríti az adóalanynak azt az adót, amit az adóalanynak a neki nyújtott ingyenes termék, szolgáltatás miatt kell fizetendő áfaként megállapítania.
Különbőzeti adószás esetei:    
TRAVEL_AGENCY   Utazási irodák
SECOND_HAND   Használt cikkek
ARTWORK   Műalkotások
ANTIQUES   Gyűjteménydarabok és régiségek

 

11
már
2021
VIKI számla rendszer tervezett frissítése miatt, a számlázó nem lesz elérhető 2021.03.12 péntek este 22:0-órától 2021.03.1...
11
jan
2021
Fontos Változások!!! Mindenképpen olvassa el!!! 2021-01-04-től minden számlát (nem csak az adóalanyoknak, hanem a magánszemélyeknek ki&aacut...
10
szept
2020
Számlasablon változás: A számlasablon optimalizálásra került. Az alábbi változásokkal: A számlaszám betűm&ea...
6
aug
2020
Számlasablon változás: A számlasablon optimalizálásra került. Amennyiben egy megnevezés elfér egy sorban a fizetendő összeggel, ak...
20
már
2020
Számla importálás változás: Már lehetőség van excel-ből importált számláknál melléklet küldés&eacut...

REGISZTRÁCIÓ

FONTOS INFORMÁCIÓ

Kérjük vegye figyelembe, hogy a Cég nevét, címét és az adószámát pontosan adja meg. Később ezeket az adatokat nem fogja tudni megváltoztatni.

A regisztrációs form kitöltése után, egy díjbekérő kerül kiállításra, és a regisztrációnál megadott e-mail címre kerül elküldésre.

A díjbekérő kiegyenlítése után aktiváljuk a hozzáférését a rendszerhez.

A közleményben kérjük adja meg a díjbekérő sorszámát.

Elérhetőségek

PROWEBSTORE Kft.

(H-P: 9-15h) +36 70 941 - 2659

info@v-szamla.hu

1174. Budapest, Csermely Károly utca 33/3.

https://v-szamla.hu/

Adatkezelési-tájékoztató (GDPR)
Általános Szerződési Feltételek

Vedd fel velünk a kapcsolatot